Nieuws 2021

Schilderij Barack Obama

 

januari 2021

Met veel plezier heb ik gewerkt aan mijn schilderij van Barack Obama. Ik vind deze man een charismatische, sprankelende persoonlijkheid: ik heb geprobeerd om dat in het schilderij te leggen. Af en toe zoekende naar de juiste touch, maar ik ben tevreden over het eindresultaat. Op naar mijn volgende schilderij...


Work in progress

De laatste dagen van 2020 ik begonnen aan een nieuw schilderij. Het lijkt me leuk om hier eens te laten zien hoe ik mijn schilderijen over het algemeen opbouw. 
Bij een portret begin ik met de opzet in acrylverf met een wat grovere kwas. Belangrijk zijn de compositie en het aanbregen van lichte en donkere partijen. Pas als dit voor mijn gevoel klopt, ga ik door naar fase twee. In deze fase begin ik met het aanbrengen van de volgende laag in olieverf. 

In dit schilderij van Barack Obama heb ik de eerste opzet gemaakt in acrylverf. Ik ben tevreden over de compositie en het is duidelijk waar de licht- en schaduwpartijen komen. Ik heb zin om te beginnen aan de volgende fase; het aanbrengen van de eerste laag in olieverf. 

Wordt vervolgd.