Nieuws 2021

Opdracht portret hond

 

december 2021

Een geweldig leuke opdracht gemaakt! Een tekening van een overleden hond als cadeau voor een 40ste verjaardag. 

Naderhand kreeg ik het volgende bericht van de opdrachtgeefster: 

 

Gisteren heb ik het cadeau gegeven en ze is er ontzettend blij mee. Via deze weg wil ze je enorm bedanken voor het prachtige portret.

 

En een dag later volgde het volgende bericht:

 

Met zelfs nog een toevoeging. Ik moest nog het volgende melden van haar “dat het portret zo mooi is dat het levensecht lijkt. In 40 jaar was dit het mooiste cadeau ooit.”


Gastlessen school

 

oktober 2021

Onlangs gastlessen gegeven op basisschool De Ladder in Maarn. De kinderen hebben prachtige portretten geschilderd. Wat was het leuk om dit te kunnen doen.

 


Fantastisch heksenfeestje

 

september 2021

Een griezelig leuk heksenfeestje gevierd van Feline. Alle kinderen hebben een toverstaf gemaakt. Daarna buiten gezocht naar ingrediënten voor de toverdrank en deze daarna natuurlijk gebrouwen in een echte toverketel. Vervolgens nog een eigen wensketting geknutseld. De meiden gingen als echte heksjes naar huis en vonden het superleuk! 


Binnenkort in het Boshuis:

Heksen/tovenaarsfeestje + drakenfeestje

 

augustus 2021

Vanaf medio september kunnen er in het Boshuis twee nieuwe kinderfeestje worden geboekt: Het heksen/tovernaarsfeestje en het drakenfeestje.

 

Op het heksen/tovenaarsfeestje lijkt het Boshuis betoverd in een heksenhuisje. Alle kinderen krijgen een echte heksenhoed en je gaat je eigen tovenaarsstaf versieren. In de tovertuin gaan we op zoek naar ingrediënten voor in de toverdrank, die we gaan brouwen in de ketel. Ook knutselen we een wensketting. Tijdens dit spannende feestje veranderen de kinderen langzaam in echte heksen en tovenaars. 

 

Op het drakenfeestje maken alle kinderen een eigen drakenmasker en spelen we een aantal drakenspellen. Ook gaan we, door middel van een spel, op zoek naar het ei van de draak. Wat zal er in het ei verstopt zitten? 


Kinderdoeweek

 

juli 2021

Wat hebben we een gezellige kinderdoeweek gehad met mooi weer! Er is van alles geknutseld en geschilderd en daarnaast natuurlijk ook heerlijk gezwommen en gespeeld. Ik heb genoten van jullie blije en enthousiaste koppies; wat een feest! 

 

Misschien tot volgend jaar en een fijne vakantie allemaal!


mooie opdracht

 

juli 2021

Diverse mooie portretten getekend en geschilderd. Heel fijn om te doen en alle mensen zijn blij met het eindresultaat. 

Wat heb ik toch een mooi beroep!


kinderfeestjes portret schilderen

 

juni 2021

Wat een leuke feestjes zijn er weer gevierd in het Boshuis. Op deze feestjes hebben alle kinderen hun eigen portret geschilderd. Ik leg uit hoe je een portret opbouwt en hoe je bijvoorbeeld huid en haren het beste kunt schilderen. Wat was het leuk en wat hebben jullie het fantastisch gedaan! Ik ben supertrots op jullie allemaal!


Spring is in the air!

 

mei 2021

Sinds kort is er een superleuke activiteit te huren bij je feestje: een springkussen! Dus boek nu je kinderfeestje in Carmi's Boshuis mét springkussen en kom lekker springen met al je vriendjes en vriendinnetjes.

 

Een geweldige uitbreiding op bijvoorbeeld een lasergame-, schilder- of prinsessenfeestje. Kijk hier voor meer informatie.


Levensecht portret

 

maart 2021

Onlangs heb ik mijn zoons getekend met fineliner en grafietpotlood. Met behulp van een speciale app kwamen de tekeningen ineens tot leven! Hiernaast een filmpje van een van de portretten. 

 

Wil je ook graag een getekend portret? Klik hier voor meer informatie. 


Friedrich Hundertwasser

 

Maart 2021

Dit keer stond het Kinderatelier in het teken van de Oostenrijkse kunstenaar en architect Friedrich Hundertwasser. We hoorden wie meneer Stowasser, zoals hij eigenlijk heette, nu eigenlijk was en bekeken wat hij zoal heeft gemaakt.

 

Daarna gingen we aan de slag met onze eigen kunstwerken. Er is gewerkt met wasco en ecoline en met acrylverf op schildersdoek. We hebben zowel gewerkt volgens de kunstenaar Hundertwasser, als ook volgens de architect Hundertwasser. De resultaten zijn prachtig en kleurrijk geworden.

 

Dit kinderatelier is gevolgd door kinderen van 5-9 jaar. Ik ben supertrots op wat jullie allemaal gemaakt hebben!


Ridderfeestje

 

Maart 2020

Spannend ridderfeestje gevierd in het Boshuis. Iedereen werd ontvangen in ridderstijl en mocht zich verkleden. Daarna gingen we boogschieten, een ridderzwaard versieren, spelletjes doen en een schat zoeken. De kinderen gingen moe, maar volgens mij, heel voldaan naar huis. 


workshop schort ontwerpen

 

maart 2021

Leuke workshop gehad vandaag: ontwerp je eigen schilder-/kookschort. Fijn creatief bezig geweest en hele mooie resultaten. Nog even lekker in het bos verstoppertje gespeeld als korte break. Was een hele gezellige middag!


Workshop portret schilderen

 

februari 2021

Wat een kunstenaars! Leuke workshop met kinderen in het Boshuis. Alle kinderen hebben hun portret of lievelings (huis)dier geschilderd. Een feestje was het met prachtige resultaten!


Open voor kinderen

 

Februari 2021

Tijd voor iets leuks in deze lock down periode! De basisscholen gaan weer open en ook het Boshuis mag weer starten met activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar. 
Dus heb je een kinderfeestje te vieren? Dan kan dat weer!

 

 

Sinds kort is er ook een nieuw themafeestje: een prinsessenfeestje! Op dit feestje gaan alle prinsen en prinsessen een tiara versieren en hun eigen koninklijke spiegel ontwerpen. Na dit feestje voelt iedereen zich een echte prins of prinses!


Schilderij Barack Obama

 

januari 2021

Met veel plezier heb ik gewerkt aan mijn schilderij van Barack Obama. Ik vind deze man een charismatische, sprankelende persoonlijkheid: ik heb geprobeerd om dat in het schilderij te leggen. Af en toe zoekende naar de juiste touch, maar ik ben tevreden over het eindresultaat. Op naar mijn volgende schilderij...


Work in progress

De laatste dagen van 2020 ik begonnen aan een nieuw schilderij. Het lijkt me leuk om hier eens te laten zien hoe ik mijn schilderijen over het algemeen opbouw. 
Bij een portret begin ik met de opzet in acrylverf met een wat grovere kwas. Belangrijk zijn de compositie en het aanbregen van lichte en donkere partijen. Pas als dit voor mijn gevoel klopt, ga ik door naar fase twee. In deze fase begin ik met het aanbrengen van de volgende laag in olieverf. 

In dit schilderij van Barack Obama heb ik de eerste opzet gemaakt in acrylverf. Ik ben tevreden over de compositie en het is duidelijk waar de licht- en schaduwpartijen komen. Ik heb zin om te beginnen aan de volgende fase; het aanbrengen van de eerste laag in olieverf. 

Wordt vervolgd.